Veelgestelde vragen

Wat kost het om in De Persbeeldwinkel te staan met ons beeld?

Dat is afhankelijk van het aantal beelden. Al onze tarieven staan online *klik*

Hoe werkt het na aanmelding?

 1. Je stuurt ons de foto's die je graag in de beeldbank zou willen hebben. Dit mogen er ook meer zijn, zolang je daarbij aangeeft hoeveel je er in de beeldbank wilt, we kijken graag met je mee om de beste foto's te selecteren.
 2. We kiezen samen de meest geschikte foto's.
 3. Je levert informatie aan bij de goedgekeurde foto's.
 4. Zodra we alle informatie compleet hebben, staat alles binnen een week online, ongeacht het aantal beelden.
 5. Van downloads houden we je natuurlijk op de hoogte, zodat je hiermee rekening kunt houden. De daadwerkelijke publicaties kun je vervolgens zelf in de gaten houden. Het is niet de bedoeling dat je de downloads openbaar maakt voordat het gepubliceerd is.
 6. Als de beelden na een halfjaar bijna offline gaan krijg je bericht.

Kan ik zelf beeld uploaden?

Nee, dit tijdrovende klusje doen we zelf na beoordeling en goedkeuring van de beelden. Regelmatig is het aangeleverde beeld te klein, niet goed belicht, vreemd uitgesneden of is het merk op de foto bijvoorbeeld al gereserveerd. We willen niet dat webwinkels en merken eerst werk hebben aan 10 beelden met omschrijvingen uploaden en het later niet goed blijkt te zijn. Het levert bovendien een beeldbank op met alleen kwalitatief goed beeld, iets dat wij heel belangrijk vinden.

Kan ik zelf achteraf de omschrijvingen nog aanpassen?

Nee, we vinden het belangrijk dat de kwaliteit van de teksten hoog en uniform blijft, alleen onze redacteuren passen hierom tekst aan en alleen indien strikt noodzakelijk. In principe veranderen we zo min mogelijk na akkoord. De downloads zijn voor publicaties een aantal maanden vooruit, als je daarna de tekst nog aanpast klopt het niet meer met wat in het blad terecht komt.

Wat is precies high-res beeld?

Officieel is high-res beeld een foto die 300dpi is bij een publicatie van 10x15 cm. Maar praktischer omschreven: beeld dat minimaal 1200 pixels heeft op de kortste kant, bij een vierkant is dat dus 1200x1200 pixels.

Maakt het uit hoeveel foto's ik erin wil?

Nee dat maakt niet uit, volgens het rekensysteem berekenen we vervolgens de prijs voor het aantal beelden. Je mag dus minder of meer beelden kiezen dan in 'een pakket' zitten.

Hoe lang staat het beeld online?

Het beeld staat een halfjaar online. Dit is het meest praktisch in verband met wisselingen seizoenen, inkopen op thema's en nieuwe collecties.

Kunnen we tussendoor beeld wisselen?

Nee, een pakket staat vast en heeft een looptijd van een halfjaar. Wel is het mogelijk om tegelijk verschillende pakketten te hebben, die hebben dan wel allemaal een eigen looptijd. Ook kun je een deel van je pakket later aanleveren indien gewenst, maar dit staat dan korter online. De looptijd van alle beelden uit 1 pakket blijft namelijk gelijk.

Wie zijn jullie gebruikers?

Onze gebruikers zijn voornamelijk journalisten en redacteuren van websites, blogs, magazines en kranten. Een deel van onze gebruikers is online te zien.

Kan het goedkoper?

Ongetwijfeld! Voor ons is redactie, beeldselectie en juiste indeling op tags en categorieën echter heel belangrijk en we willen hier absoluut geen concessies in tijd op doen. We zijn ervan overtuigd dat deze meerwaarde je meer downloads en dus meer resultaat oplevert.

Heb je nog een vraag? Mail dan gerust met ons via beeldbank@perswinkel.nl.

Over ons

Achter De Persbeeldwinkel zit PR-bureau Perswinkel Communicatie, neem bij vragen gerust contact op met Marianne via 06-41937341 of beeldbank@perswinkel.nl. Volg ons verder via:

Persbeeldwinkel in getallen

 • Downloads: 13784
 • Merken: 19
 • Webwinkels: 11
 • Beelden: 161
 • Gebruikers: 122984