High-res beeld Slot Loevestein van

Dit beeld is helaas niet meer beschikbaar als download!

 • Slot Loevestein

Verkoopinformatie

Naam Slot Loevestein
Webwinkel Biesboschlinie.com
Merk
Categorieën Op stap, Volwassenen
Tags rivier pont altena woudrichem wandelen fietsen nieuwe hollandse waterlinie varen vesting loevestein zomer
Kleuren
 1. #80A0C0
 2. #A0C0C0
 3. #A0C0E0
 4. #002020
 5. #C0E0E0
 6. #80A0A0
 7. #80C0E0
 8. #204020
 9. #A0A0C0
Gepubliceerd
Gerelateerd persbericht perswinkel.nl

Info

Rust en ruimte, stoere forten, vestingen en Brabantse gastvrijheid: dat is de Biesboschlinie. De Biesboschlinie ligt op de grens van Noord-Brabant, Zuid-Holland en Gelderland. Het gebied, met Woudrichem als bekendste stad, is omgeven door rivieren en vormt zo een eiland. De regio biedt voor elk wat wils. De natuurliefhebber vindt er tal van natuurgebieden – waaronder de Biesbosch – en ook de cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen in de forten en vestingen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Wandelen door de Waterlinie
In de Biesboschlinie ligt het zuidelijkste deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze verdedigingswerken zijn genomineerd voor de Unesco-Werelderfgoedstatus. De regio huisvest maar liefst 4 forten, 2 inundatiesluizen, tientallen kazematten én de vestingstad Woudrichem. De beschikbare wandelroutes zijn ideaal om dit erfgoed en hun omgeving te ontdekken.

Wie maar geen genoeg kan krijgen van de Waterlinie, vindt in de Biesboschlinie ook de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Gorinchem of Slot Loevestein. Vanuit Woudrichem varen verschillende ponten, waaronder een voetveer, rechtstreeks naar deze vestingen.

Fotograaf: Chris Poldervaart

Vermelden bij publicatie: Biesboschlinie of Biesboschlinie.com

Over ons

Achter De Persbeeldwinkel zit PR-bureau Perswinkel Communicatie, neem bij vragen gerust contact op met Marianne via 06-41937341 of beeldbank@perswinkel.nl. Volg ons verder via:

Persbeeldwinkel in getallen

 • Downloads: 13784
 • Merken: 19
 • Webwinkels: 11
 • Beelden: 161
 • Gebruikers: 122984