High-res beeld Kanon op vestingwal van

Dit beeld is helaas niet meer beschikbaar als download!

 • Kanon op vestingwal

Verkoopinformatie

Naam Kanon op vestingwal
Webwinkel MooiGorinchem.nl
Merk
Categorieën 4-12, Kinderen, Op stap, Volwassenen
Tags vestingdriehoek gorinchem anwb wandelen vesting nieuwe hollandse waterlinie
Kleuren
 1. #C0E0E0
 2. #E0E0E0
 3. #A0C0E0
 4. #C0C0E0
 5. #C0E0F0
 6. #80C0E0
 7. #808040
 8. #E0E0F0
 9. #202020
Gepubliceerd
Gerelateerd persbericht perswinkel.nl

Info

Gorinchem allermooiste vestingstad 2021

Gorinchem is door de ANWB uitgeroepen tot de allermooiste vestingstad van Nederland. Na een publieksverkiezing oordeelde een deskundige jury dat de vesting Gorinchem de mooiste van het land is.

Uit het juryrapport:
“Beeldschoon gelegen op de plek waar de Linge uitmondt in de Merwede voel je de urgentie van een vestingstad op deze plek, aanvankelijk een machtsbasis van de heren van Arkel, die de dienst uitmaakten in grote delen van het rivierengebied. Vanuit de stad heb je een prachtig zicht op de rivier en ommelanden. Schitterend bewaard gebleven zijn de wallen: een groen lint om de stad met knoeperds van kastanjes en platanen om onder te flaneren én met zicht op de overige verdedigingswerken: kruitmagazijnen, het tolhuis, bolwerken, de Dalempoort, de Lingewacht, grachten, de haven, kruitmagazijnen, ‘sucht’ riolen, ravelijnen, de kazemat, twee molens, de schotbalkenloods, de Caponnière, het Arsenaal… Het is er allemaal, mooi onderhouden. De historie is onderdeel van het nu. Nieuwbouw langs de wal is mooi ingebed in de historische bebouwing en de binnenstad grossiert in historische gebouwen, met meer dan 200 rijksmonumenten en meer dan 200 gemeentelijke monumenten.

Gorinchem vormt samen met Zaltbommel en Woudrichem de Vestingdriehoek, een van de mooiste onderdelen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Met een pontje vaar je zo naar Woudrichem en Slot Loevestein en krijg je dus zomaar nog een of twee vestingstadjes cadeau. Die combinatie van zicht op de rivier, ring van groen en levendige binnenstad maakt Gorinchem tot een smakelijke bonbon.”

Werelderfgoed
Op 26 juli 2021 is de Nieuwe Hollandse Waterlinie op de UNESCO Werelderfgoedlijst gekomen als uitbreiding van de Stelling van Amsterdam. Beide linies heten nu samen de Hollandse Waterlinies. Gorinchem is de grootste authentieke vesting in de Hollandse Waterlinie en ,samen met de Vestingdriehoek, een icoon in dit Werelderfgoed.

Vermelden bij publicatie: Gorinchem of MooiGorinchem.nl

Over ons

Achter De Persbeeldwinkel zit PR-bureau Perswinkel Communicatie, neem bij vragen gerust contact op met Marianne via 06-41937341 of beeldbank@perswinkel.nl. Volg ons verder via:

Persbeeldwinkel in getallen

 • Downloads: 13803
 • Merken: 19
 • Webwinkels: 11
 • Beelden: 161
 • Gebruikers: 122994